جوه الدنيا
مرحبا بك معنا في منتداك جوه الدنيا
جوه الدنيا
مرحبا بك معنا في منتداك جوه الدنيا
جوه الدنيا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا بكم في منتاداكم بره الدنيا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 السلام عليكم

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Rohanda Elbadry
المديره العامه
المديره العامه
Rohanda Elbadry


المساهمات : 7
تاريخ التسجيل : 07/03/2013
العمر : 34

السلام عليكم Empty
مُساهمةموضوع: السلام عليكم   السلام عليكم I_icon_minitimeالأحد مارس 10, 2013 2:34 pm

اولا اهلا ومرجبا بكم فى منتداكم جوه الدنيا

انهارده يا بنانيت جيبالكوا بعض الاكلات الجميله والجديده فنفس الوقت وتكون كمان تغيير ليكى عن الاكل المعتاده عليه


وكمان طبعا اسهل طريق لقلب الراجل معدته ههههه عشان بردو تكونى عارفه الحل مع زوجك او خطيبك



جايبلكوا انهارده طريقه جديده للجلاش بدل الطريقه التقليديه وطعمه حكايه بجد وهتدعيلى منك ليها


طريقه عمل الجلاش بالجبنه والخضار:[u]


نهارده هنعمل طبق سهل ومكوناته تقدري تجيبيها بسهولة، والميزة فيه إنك ممكن تقدّميه في أي وقت سواء على الفطار أو العشاء أو كطبق جانبي مع الطبق الرئيسي..

جلاش بالجبنة والخضراوات
المقادير:
10 شرائح جلاش
½ كوب خرشوف مسلوق ومقطّع قطع صغيرة ومتبّل بالملح والفلفل والليمون
½ كوب مشروم مقطّع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة بصل أخضر مفروم
ملعقة كبيرة ريحان أخضر مفروم
ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم
¼ كوب زيتون أخضر مقطّع
¾ كوب زيتون أسود مقطّع
½ كوب جبنة شيدر مبشورة
2 ملعقة كبيرة بصل مفروم
½ كوب جبنة فيتا مهروسة
2 ملعقة كبيرة زبدة سايحة
2 فصوص ثوم مفرومين
½ كوب طماطم مفرومة
1½ كوب لبن
4 بيضة كبيرة
ملح وفلفل

الطريقة:
1- هاتي طبق كبير، واخلطي فيه الزيتون الأسود والأخضر والطماطم والمشروم والثوم والخرشوف مع الجبنة الفيتا والجبنة الشيدر والريحان والزعتر، وسيبيهم على جنب.

2- في طبق تاني، اخفقي 3 بيضات مع نصف كوب لبن وتبّليهم بالملح والفلفل.

3- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها الجلاش، وادهنيها بطبقة خفيفة من الزيدة، وابدئي رصّي فيها 6 طبقات من شرائح الجلاش طبقة طبقة، وفي كل مرة تحطّي فيها طبقة من الجلاش ادهنيها بطبقة خفيفة جدا من الزبدة السايحة.

4- بعد ما ترصّي 6 طبقات من الجلاش في الصينية، ابدئي افردي خليط الجبنة والزيتون اللي حضّرتيه، وبعد كده صبّي عليه خليط اللبن والبيض.

5- حطّي باقي طبقات الجلاش في الصينية، وماتنسيش إنك تدهني كل طبقة بمسحة خفيفة من الزبدة السايحة قبل ما تحطي الطبقة التانية، وبعد ما ترصّي كل طبقات الجلاش وتدهني آخر طبقة بالزبدة السايحة، قطّعيه بالسكينة بالطريقة اللي تحبّيها.

6- اخفقي البيضة اللي باقية مع كوب اللبن كويس وتبّليهم بشوية ملح وفلفل.

7- دخّلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسطة لمدة 10 دقائق، وبعد كده طلّعيها وصبّي على الوش خليط اللبن والبيض اللي عملتيه، ودخّلي الصينية في الفرن مرة تانية، وسيبيها لغاية ما الجلاش يستوي وتلاقي الوش احمرّ، وبعد كده طلّعي الصينية وسيبيها تهدى لمدة 10 دقائق، وقدّميها.. وبالهنا والشفا.









:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فنان بعذابي
الاداره العامة
الاداره العامة



المساهمات : 43
تاريخ التسجيل : 06/03/2013
العمر : 32

السلام عليكم Empty
مُساهمةموضوع: رد: السلام عليكم   السلام عليكم I_icon_minitimeالإثنين مارس 11, 2013 12:03 am

ماشاء الله

طباخه ممتازه

هيجيلنا تلبك معوي

ههههههههههههه

نايس روهانده

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://eldonia.ahlamontada.net
DR.MOHAMED
مشرف قسم
مشرف قسم
DR.MOHAMED


المساهمات : 24
تاريخ التسجيل : 07/03/2013
العمر : 42
الموقع : ALEX

السلام عليكم Empty
مُساهمةموضوع: رد: السلام عليكم   السلام عليكم I_icon_minitimeالإثنين مارس 11, 2013 11:25 am

موضوع شيق و فى انتظار المزيد Very Happy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
السلام عليكم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» السلام عليكم
» السلام عليكم
» امنحينى السلام

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
جوه الدنيا :: القســــم العــــام :: قسم المــطبـــخ-
انتقل الى: